Emil Boc, despre circulația taximetrelor pe benzile dedicate autobuzelor: „Pentru a elimina potențialele abuzuri asupra taximetriștilor am stabilit în ce condiții nu perturbă circulația”

by Oana Spiru

Dacă consilierii locali vor aproba proiectul mult dorit de taximetriști, aceștia vor putea să circule pe benzile de autobuz pe 4 artere: Calea Florești, Splaiul Independenței, bulevardul Nicolae Titulescu și Regele Ferdinand. În timpul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 18 ianuarie, primarul Emil Boc spune că, potrivit legii, taxiurile pot circula pe pistele special amenajate fără a perturba circulația autobuzelor.

„Pentru a elimina potențialele abuzuri asupra taximetriștilor, am procedat ca la carte și anume, am stabilit în ce condiții nu perturbă circulația. Am făcut un studiu, iar pe aceste patru benzi, datorită frecvenței transportului public, nu afectează. Pe celelalte benzi ar pune probleme. Dacă am mai pune pe alte benzi taxiuri, am bloca circulația. Acolo unde a fost posibil, am considerat că taximetrele pot să circule pe aceste benzi dedicate de transport în comun”, explică Emil Boc în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza