Emil Boc, către directorii de școli: „Voi avea o listă a ruşinii cu directorii care nu deschid curţile şcolilor.”

by Oana Spiru

Școlile din Cluj trebuie să aibă porțile deschise și pe timpul verii. Primarul Emil Boc a cerut directorilor să deschidă curțile școlilor pe perioada vacanței, în caz contrar aceștia vor fi demiși.

„Voi avea o listă a ruşinii cu directorii care nu deschid curţile şcolilor, cu probe. Să se ştie cine joacă cu comunitate şi cine împotriva ei. Sunt plătiţi din bani publici”, a spus Emil Boc.

Societatea civilă a cerutt în urmă cu câteva zile autorităților respectarea „dreptului de a bate mingea”. Mai multe asociații și ONG-uri au semnat o scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu și primarului Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România, prin care solicită deschiderea curții școlilor, astfel încât elevii și rezidenții să aibă unde să facă mișcare.

Inițiatorii campaniei, cei de la Declic, au dat exemplu situația din municipiul Cluj-Napoca. „Am pus umărul și la crearea unei petiții Declic care are acum aproape 10.000 de semnatari și se îndreaptă spre 20.000 prin care cerem lui Emil Boc să deschidă în mod real curțile școlilor la Cluj, dar și să discute cu primarii din asociație ca să deschidem curțile școlilor, cele mai importante spații publice din cartiere, în toată țara. La Cluj, am făcut un experiment și am găsit doar 2 curți de școli deschise din zece vizitate într-o după-amiază. Asta în condițiile în care există un HCL care deschide curțile școlilor în vacanțe și după cursuri, dar care nu e respectat de directorii de școli și nici nu e adus la cunoștința elevilor și părinților”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza