Electric Castle, primul festival din România pe Netflix

by admin

O nouă surpriză vine din partea organizatorilor Electric Castle pentru public. Acesta devine primul festival din România cu un documentar prezent pe Netflix, filmat și lansat imediat după perioada de carantină care a blocat toate evenimentele.

Festival – A Concert for No One. A concert for Everyone” este povestea întâlnirii a trei dintre cele mai iubite trupe din România, imediat după încheierea carantinei, pe domeniul Banffy. Subcarpați, Vița de Vie și Golan susțin, la castelul Banffy, din Bonțida, un concert fără public, fizic, prezent, dar pentru sutele de mii de fani ai festivalului ce ar fi trebuit să-i vadă live, în acele zile, la cea de-a 8-a ediție a Electric Castle. Artiștii cântă, improvizează și vorbesc despre experiența personală a izolării, ce i-a obligat să stea departe de scenă.

Festival este, înainte de toate, un mesaj de speranță pe care Electric Castle îl transmite către comunitatea sa: “distanțarea este doar o sursă de reinventare a actului artistic, creativitatea este mai puternică decât izolarea, iar muzica nu se oprește decât atunci când dispare pasiunea”.

„La 6 luni de la lansare, cuvintele și muzica artiștilor sunt mai actuale ca oricând, astfel că prezența documentarului în selecția Netflix ne ajută să le transmitem unui public mult mai larg. Cu acest produs muzical inedit ne dorim să atragem alături de noi o susținere puternică pentru artiștii români. E suficient să asculți sesiunea de improvizație de la final, când trei trupe, din trei registre muzicale diferite își reunesc ideile pentru a crea ceva unic, și înțelegi câte resurse încă neexplorate avem în muzica românească”, a menţionat Renate Roca-Rozenberg, PR Manager Electric Castle.

Documentarul Festival este disponibil, începând cu data de 1 decembrie, pentru toți abonații Netflix din România. Până la o viitoare ediție pentru care mii de fani și-au achiziționat deja abonamente, Electric Castle pregătește noi proiecte ce vor fi lansate începând cu luna ianuarie 2021.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza