Educația financiară, vitală pentru această perioadă. Economist: „Oamenii nu acționează corect din punct de vedere financiar fiindcă nu au noțiunile de bază în ceea ce privește economisirea…”

by Oana Spiru

Educația financiară este un element vital pentru orice adult și, ca în oricare altă privință, cel mai bine este să începi să pui bazele acesteia încă din copilărie. Fiecare dintre noi intră în contact cu domeniul finanţelor, însă, din păcate nu stăm prea bine la gestionarea lor. Mai mult, această perioadă care a pus la încercare zeci de domenii, este dovada clară avem nevoie de educație financiară bine pusă la punct.

Economistul Iosif Pop, una dintre cele mai autorizate voci pe care le are Clujul, oferă câteva informații despre cât de importantă este educația financiară în această perioadă.

„Este extrem de importantă. Depindem așa de mult de bani încât pentru orice gospodărie, cu măsură și cu pricepere, este cât se poate de determinantă. Sunt destul surse de informare despre educația financiară, de la ziare de specialitate până la posturi tv. Pe de altă parte, cred că ar trebui început din familie și mai apoi din școală o educație permanentă. În urmă cu câțiva ani organizat și eu un curs și pentru părinți și pentru tineri, de unde începe educația și unde se sfârșește. Ar trebui să existe cel puțin la orele de dirigenție, să se invite oameni de specialitate, cărăra tinerii să poată să le pună întrebări. Oamenii nu acționează corect din punct de vedere financiar fiincă nu au noțiunile de bază în ceea ce privește economisirea, riscul, împrumutul. Neavând aceste cunoștințe nu știu ce să facă în momentele critice”, declară pentru Servus Cluj, Economistul Iosif Pop.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

eu 29/10/2020 - 09:56

n-a zis absolut nimic individul acesta. asa site, asa stiri.

Raspunde

Comenteaza