Echipament de diagnosticare rapidă a COVID 19 instalat la Spitalul Județean. APEL LA DONAȚII

by Cristina Mihaila

Un echipament de tip Real Time PCR, în valoare de aproximativ 150.000 delei, va fi instalat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

”Cu ajutorul acestei linii de PCR, vom putea diagnostica rapid pacienții suspecți de COVID-19, pentru a veni în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, scurtând astfel timpul de așteptare al rezultatului. În acest fel, medicii vor putea decide prompt maniera în care vor aborda terapeutic fiecare caz în parte.

Aparatul PCR va fi instalat în cadrul Departamentului de Genetică al Institutului Imogen, acolo unde există deja circuite configurate pentru extracție şi amplificare de tip Real-Time PCR pentru ARN viral, iar personalul de specialitate este instruit și are toate competențele necesare efectuării acestui tip de teste. În sprijinul personalului nostru vor veni medici rezidenți cu specialitatea genetică medicală, astfel încât aparatul să funcționeze la capacitate maximă, timp de 12 ore/ zi”, anunță reprezentanții spitalului.

Odată cu echipamentul, se vor livra kituri (reactivi) pentru 3000 de teste, în valoare de aproape 280.000 lei. În funcție de evoluția situației și a contextului epidemiologic, există posibilitatea de suplimentare cu încă 7000 de teste.

Cei care doresc să ajute pot dona în continuare în contul spitalului, pentru a putea fi achiziționate noi echipamente care să ajute la limitarea răspândirii coronaviruslui. Donațiele sa fac în contul RO24TREZ21620F370100XXXX, deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificația „pentru nevoi curente”.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ranta Alexandra 18/03/2020 - 14:50

Pentru a face un transfer prin aplicatia Bancii Transilvania imi trebuie numarul codului fiscal al institutiei. Ma puteti ajuta cu aceasta informatie?

Raspunde

Comenteaza