După 22 de ani de la „M-am săturat de România”, Sabin Gherman: „România este o țară tristă”!

by

Invitat în emisiunea online Servus, Cluj de pe Citynews.ro, jurnalistul Sabin Gherman a povestit cum a apărut articolul M-am săturat de România în urmă cu 22 de ani, material care a generat o întreagă dezbatere în presa vremii și în societatea de atunci.

„În 98 când eu am scris M-am săturat de România, eu le-am explicat, bă băieți au fost analize pentru regionalizare, analize superdocte și studii făcute arătându-vă vouă politicienilor că legea 2 din 68, aia a lui Ceaușescu, care a făcut județele, nu mai este o actualitate. Adică este o frână în calea administrației, în calea finanțelor, în calea dezvoltării. Nu ați reacționat. A, nu reacționați decât la violență? No, ia un articol care i-a întors cu susul în jos. Articolul a fost prezent pe la primele ore ale dimineții, pe la 6.30 – 7.00 în ziarele din Cluj și la ora 9 s-au oprit lucrările Parlamentului că vine Gherman cu tancul să își ia Transilvania să o ducă nu știu unde!”

a spus Sabin Gherman la Servus, Cluj!

Ce s-a scimbat, în schimb, după 22 de ani?

„Omul simplu înțelege că descentralizarea este obligatorie. Descentralizarea nu înseamnă separatism. Centralizare nu înseamnă să îți iei Ardealul în spate sau Moldova în spate și să mergi… România este o țară tristă pentru că nu a fost în stare să accepte că poate deveni ceva într-adevăr de secol 21. Și încă este o țară tristă”,

a mai spus Sabin Gherman la Servus, Cluj! pe Citynews.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza