Dr. Stomatolog Nicu Iuga: „Trebuie să ne gândim și la partea medicală și la partea de business”

by admin

Stomatologii sunt printre cei mai afectați de măsurile de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus, fiind nevoiți conform Ordonanței militare să sisteze temporar activitatea în cabinetele medicale.

Dr. Stomatolog Nicu Iuga susține într-o intervenție directă în cadrul emisiunii „România te privește” de pe Look Plus, că că stomatologia este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie.

„Am început să ne pregătim cu acele echipamente pe care le observați la televizor toată ziua, cu dezinfecția aerului s.a.m.d. Sperăm că vom începe cât mai curând să tratăm pacienții în aceste condiții. Va fi destul de dificil să lucrezi într-un costum impermeabil câteva ore lângă un pacient. Nu este ușor și de aceea cred că stomatologia este unul dintre sectoarele cele mai afectate. Aici discutăm și de activitate medicală și de o parte de business. Noi toți care avem cabinete stomatologice, clinici, suntem IMM-uri, CMI-uri care avem acum angajații trimiși în șomaj tehnic, o grămadă de cheltuieli care trebuiesc susținute. Trebuie să ne gândim și la partea medicală și la partea de business”, explică Dr. Stomatolog Nicu Iuga.

Stomatologii sunt nevoiți să facă investiții suplimentare pentru a putea asigura o siguranță sporită. Va exista o temere atât la pacienți cât și la medici, însă dacă se vor respecta strict toate regulile de igienă, distanțare și protecție se poate reduce riscul.

„Trebuie gândit foarte bine cum se va merge dacă virusul astă va exista pe termen lung. Vom încerca să facem un triaj, prima dată telefonic pe urmă pacientul va completa un formular pe proprie răspundere cum că nu a fost în zone de risc și nu are are simptome. Probabil vom face niște circuite separate, vom purta acel echipament cu măști speciale și combinezoane impermeabele. Va trebui să lăsăm o distanță mai mare între pacienți timp în care să încercăm să sterilizăm aerul din cabinete”, mai spune stomatologul Nicu Iuga.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza