Dispecerul de la Ambulanța Cluj care i-a umilit pe părinții unei fetițe, a demisionat

by admin

Operatoarea Serviciului de Ambulanţă (SAJ) Cluj, care a fost acuzată de comportament neprofesionist în cazul unei fetițe bolnave ai cărei părinţi au sunat la 112 pentru ajutor, a demisionat. Femeia era în cercetare disciplinară şi a fost audiată miercuri de o comisie constituită la SAJ Cluj. Directorul SAJ Cluj, Horia Simu, a declarat recent, că “demisia este o decizie personală”.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare dintre aparţinătorul unei fetiţe şi un operator al Serviciului de Ambulanţă Cluj, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă şi a solicitat declanşarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj. Totodată, conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist şi nu vom admite ca astfel de situaţii să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgenţă de a răspunde prompt şi eficient cetăţenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgenţă 112”, au postat pe o rețea de socializare cei de la DSU.

Părinţii fetiţei bolnave au reușit să facă publică o discuţie pe care au avut-o cu un dispecer de la SAJ Cluj prin serviciul telefonic de urgenţă 112. Fetiţa lor de un an şi şase luni urina cu sânge, iar operatorul SAJ i-a certat pe părinţi, spunându-le că nu reprezintă o urgenţă cazul lor. Fapta s-a petrecut pe 25 noiembrie 2020, dar părinţii fetiţei au reuşit abia zilele trecute să obţină înregistrarea telefonică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza