De la începutul campaniei de vaccinare s-au infectat peste 7.000 de persoane după prima doză de vaccin, iar peste 1.000 după a doua

by Cezar Leizeriuc

De la începutul campaniei de vaccinare, 7.145 de persoane vaccinate cu prima doză (0,49%) au fost testate pozitiv cu coronavirus. Din numărul celor 1.012 persoane care au făcut și a doua doză, s-au infectat doar 0,14%. Campania de vaccinare a debutat pe 27 decembrie 2020, iar de atunci și până acum peste 1,5 milioane de români au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

“Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situația în care persoanele nu au fost vaccinate”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În primele două săptămâni din martie, 2.672 de persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. 52,9% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer, 5,1% au fost vaccinate cu Moderna și 42% au fost vaccinate cu Astra Zeneca.

În cazul celor 2.672 de persoane:

– 36% s-au infectat în primele șapte zile de la vaccinare

-78% au fost confirmate pozitiv în primele 14 zile de la vaccinare

-98% au avut un test pozitiv, în primele 28 de zile de la administrarea primei doze de ser

-dintre persoanele care nu au făcut la timp rapelul, 1,45% au avut un test pozitiv în primele 28 de zile de la prima doză.

-de la începutul vaccinării până în prezent un număr de 1.012 persoane vaccinate și cu a doua doză (0.14% din total) au avut un test pozitiv de infecție cu coronavirus.

-doar 385 persoane dintre cele care au făcut și rapelul au avut un test pozitiv , în perioada 1 – 14 martie.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Zamfir Viorel 17/03/2021 - 08:11

Dacă deficiență vaccinurilor este atât de incertă, de ce statul român cheltuie banii noștri de pomană??? 🤔 Ar trebuii tratată boala și făcut tot ce trebuie pentru creșterea imunității organismului printr-o hrană sănătoasă, prin mișcare fizică și printr-un aport de vitamine. În fond și la urmă este vorba tot de o gripă. Mie mi se pare exagerat tot ce se întâmplă. Nu avem nevoie de vaccinuri cumpărate extrem de scump din bani publici. România este capabilă, că și Rusia să-și trateze cetățeni cu ce are în țară, fără să arunce banii cu lopata pe geam cumpărând porcăriile occidentale. Să se facă trateze ei cu porcăriile lor. România ar trebui să iasă din spiritul acesta de turmă occidental și să își aducă aminte să producă macar numai pentru ea și să reducă importurile la zero.
O zi binecuvântată vă doresc!
Ajută-ne Doamne! 🙏🙏🙏

Raspunde

Comenteaza