De astăzi se poate administra doza 4 a vaccinului anti-COVID-19. Peste 100 de centre de vaccinare deschise în întreaga țară

by admin

Începând de astăzi, cei care doresc se pot imuniza cu doza 4 de vaccin anti-COVID-19. Potrivit secretarului de stat Andrei Baciu, procesul de vaccinare cu această doză nu va fi dificil, întrucât sunt deschise peste o sută de centre de vaccinare în întreaga ţară, iar imunizarea se poate face şi în cabinetele medicilor de familie.

„Începând de astăzi, cei care doresc să îşi facă doza 4 de vaccin împotriva COVID-19 se pot adresa centrelor de vaccinare şi medicilor de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul dumneavoastră de familie sau un anumit centru de vaccinare”, a scris Andrei Baciu pe rețelele de socializare.  

Oficialul are un mesaj şi pentru cei care se tem că procesul va fi unul dificil din cauza închiderii unora dintre centrele de vaccinare. „E bine de ştiut că în acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul întregii ţări. În plus, vă puteţi administra doza 4 în oricare dintre cele 3000 de centre din cabinetele medicilor de familie”, a mai scris Andrei Baciu.

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani. Ministerul Sănătăţii a precizat că administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer este posibilă după recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza