Dan Tarcea, despre inundațiile de la Cluj: „Am identificat anumite zone unde am intervenit, dar mai avem și alte zone”

by admin

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a vorbit despre problema canalizărilor din Cluj. Acesta susține că aceste canalizări au fost proiectat la clima de acum 20-30 de ani.

„Din nefericire, asistăm în ultimii ani la o schimbare a climei din ce în ce mai abruptă și uitați că ne afectează și pe noi. Dacă până acum vedeam la televizor în țările vestice că se întâmplă inundații și apele ajung la niște cote alarmante, acum se întâmplă și la noi. Canalizarea a fost proiectată la un anumit normativ, la clima de acum 20-30 de ani, ori astăzi, se pare că încet, dar sigur, trecem la o altă zonă de climă subtropicală cu un nivel al precipitațiilor mult mai ridicat decât în alte perioade”, declară Dan Tarcea la o emisiune.

De asemenea, Viceprimarul Clujului susține că a disctat cu cei dei Compania de Apă și se va acționa acolo unde mai există probleme.

„Am avut întâlniri cu Compania de Apă, încă de acum trei ani de zile și am făcut câteva investiții în această direcție. Aș vrea să vă spun că am schimbat canalizarea de pe strada Mihai Eminescu, era o zonă unde ieșea tot timpul apa când erau ploi mai abundente sau dacă vă aduceți aminte, în zona Nodului N, acolo aveam de asemenea probleme în fiecare an la ploi torențiale. Și acolo am reușit să schimbăm canalizarea. De asemenea, în Piața Lucian Blaga a fost făcută o canalizare care se conectează cu un canal colector cu un diametru de doi metri care trece prin zonă. Am identificat anumite zone unde am intervenit, dar mai avem și alte zone de intervenit, cum sunt strada Ceahlău sau strada Frunzișului. Strada Frunzișului funcționează ca și o pâlnie, acolo unde este și podul. Mai trebuie făcute astfel de intervenții punctuale pentru a elimina aceste neajunsuri”, mai punctează Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Monica Saplacan 07/07/2020 - 17:29

Este foarte nine, dar ar trebui facut un audit al rețelei de canalizare din tot orașul,în ceea ce ma priveste locuiesc pe strada Dionisie Roman nr.10b,exact in fata blocului meu seadua a apa decâte ori plouă si mai intra si la demisolul blocului,chiar dacă este relativ noua canalizare eu cred ca este construită defectuos nu cred ca ar trebui să iasă apa in strada si in casa mea cam decate ori plouă.

Raspunde
Bula 08/07/2020 - 00:15

Ar fi binevenit sa se verifice si scurgerea apelor la canalizare, pe toate strazile “modernizate”, chiar inainte de predarea lor in circulatie ! Ar fi suficienta o cisterna de apa cu care sa se ude carosabilul in lipsa de ploaie. Unde ramane balta sau apa ocoleste canalizarea, ar trebui imediat reparata problema.

Va indic si o asemenea zona din apropierea Primariei: chiar pe Calea Motilor !
Sa se verifice gurile de canal si baltile de langa trotuare din zona intersectiei cu str. Mihai Eminescu, respectiv segmentul pana la str. G. Cosbuc ! La orice mica ploaie, pietonii ocolesc baltile din intersectie (alaturi carora sunt guri de canalizare ! ), apa care curge langa trotuar OCOLESTE gura de canal, in statia de autobuz/troleibuz “Spitalul de Copii” calatorii trebuie sa sara peste balta de un jumat’ de metru latime de langa trotuar etc. Iar cand trece cate o masina mai grabita, oamenii care asteapta la semafor sau in statie sunt stropiti din cap pana in picioare !

Cu asemenea balti este plin centrul orasului, iar cetatenii au parte de dusuri reci la fiecare ploaie.

Este chiar atat de greu de rezolvat situatia ?

Raspunde

Comenteaza