Cum va începe școala în septembrie? Sorin Cîmpeanu: “Prezență fizică pentru toți elevii”. Strategie: centre de vaccinare în cabinetele școlare

by admin

Ministrul Educației a anunțat marți că școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare așa cum au existat anul trecut, însă cu o condiție: trebuie ținut cont și de evoluția epidemiologică.

“Atât cât am în limitele de competență, școala va începe cu prezență fizică pe data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai riguros decât în orice alte locuri. Cu excepția unităților sanitare, pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ cadrelor didactice, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii. Am dreptul să îmi exprim acest optimism”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adus în discuție și inițiativa de a deschide centre de vaccinare la cabinetele școlare, precizând că pentru imunizarea elevilor minori este nevoie în continuare de acceptul părinților.

“Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”.

Consiliul Național al Elevilor a solicitat marți autorităților din România să anunțe, până la finalul lunii august, cum va începe noul an școlar pe 13 septembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza