Cum va arăta școala după criza COVID? Descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul

by admin

Există șanse ca elevii să se întoarcă în bănci din toamnă? Monica Anisie a declarat la o dezbatere că descentralizarea deciziei de a deschide școlile pe 14 septembrie este luată în calcul, dar totul va depinde de numărul de îmbolnăviri din localitate sau județ și de decizia pe care o va lua fiecare școală în parte.

Ministrul Educației, Monica Anisie a spus că avem un număr tot mai mare de îmbolnăviri și că încă așteaptă din partea Ministerului Sănătății normele sanitare. În funcție de acestea pot fi anunțate și deciziile.

Scenariile expuse de Ministrul Educației, publicate de edupedu.ro:

Reluarea școlii, scenariul hibrid (jumătate la școală, restul online, alternant), scenariul în care școala continuă online. Ne dorim cu toții să nu existe o astfel de situație. Înțeleg nevoia ca elevii să revină la sala de clasă. Dar întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor, să nu neglijăm siguranța și sănătatea cadrelor didactice.

Au fost scenarii ca învățământul preșcolar și primar să continue la clasă.

Se ia în calcul și varianta să descentralizăm decizia, chiar până la nivelul instituțiilor de învățământ
Formarea cadrelor didactice a început deja. Din mai, casele cadrului didactic au început cursuri online.

Tot formarea cadrelor didactice e prevăzută în proiectul național CRED

Obiectivul e ca toate cadrele didactice să fie formate pentru a preda în sistem online. Dar pentru aceasta fiecare inspectorat trebuie să prezinte cadrelor care sunt aceste cursuri și să le determine să participe la cursuri.

Ministerul pregătește ghiduri metodologice pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor, pentru perioada de recuperare de la începutul anului. Avem în vedere și activități remediale,. Le vom prezenta foarte curând. Termenul pentru unul din ghiduri este chiar astăzi. Trebuie finalizate până la 15 august.

Noi ca Minister al Educației am pus termenul limită 10 septembrie pentru achiziții. Acum, ministerul cere să urgenteze acele achiziții.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza