Cum s-au pregătit autoritățile clujene pentru coronavirus

by admin

Subiecte legate de coronavirus și neliniștea planetară legată de virusul ucigaș au fost dezbătute astăzi la Servus, Cluj!, cu viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Viceprimarul Dan Tarcea susține că la nivelul județului Cluj există un plan de acțiune și suntem pregătiți pentru a putea față situațiilor de genul acesta.

„Ne preocupă acest subiect, la modul cel mai serios. Am avut nenumărate întâlniri cu cei de la ISU cu Instituția Prefectului și cu DSP Cluj. Avem un plan de acțiune și suntem pregătiți pentru a putea face față situațiilor de genul acesta. Cred că nu trebuie să exagerăm cu acest flagel, cred că ar trebui să știm foarte bine ce trebuie să facem ca să ne putem proteja de acest virus. În primul rând, cred că trebuie să avem o igienă deosebită și cu siguranță că vom putea să trecem cu bine peste această situație. Este o situație care nu este generată în Europa, dar cred că cu o minimă igienă vom putea să trecem cu bine”, spune Dan Tarcea la Servus, Cluj!

De asemenea, Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean, declară că județul Cluj este pregătit pentru astfel de situații. Mai mult, Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus o serie de măsuri care se implementează deja la nivelul aeroportului din Cluj.

„Sperăm să nu se întâmple în România așa ceva, dar din punct de vedere organizatoric, județul Cluj este pregătit. Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus o serie de măsuri care se implementează deja la nivelul aeroportului din Cluj, pentru că vorbim de un număr important de zboruri care aduc cetățeni din nordul Italiei, din zona de risc. Avem un flux separat pentru cei care vin pe zborurile de la Bergamo. Ei sunt evaluați din punct de vedere medical și din punct de vedere al Poliției de Frontieră în cadrul vechii aerogări. Aseară am avut primii 136 de pasageri care au fost toți asimptomatici și dirijați către domiciliile proprii unde vor vor sta în carantină voluntară timp de 14 zile. Același lucru se va întâmpla și în această seară cu zborul de Bergamo și cel de Treviso. Dacă vor fi persoane care prezintă oricare din simptomele referente infectării cu coronavirus vor fi transportați cu autospeciale de la ISU către Spitalul de Boli Infecțioase”, spune Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean la Servus, Cluj!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza