Cum protejezi sănătatea copilului în vacanță? Ce trebuie să ai mereu în bagaje

by Bianca Baraboi

Vacanţa de vară a început oficial, aşa că mulţi părinţi vor pleca în concediu alături de cei mici. Pentru sănătatea copilului este bine ca în bagaje să fie luate şi anumite medicamente, astfel încât, în cazul în care apar probleme medicale, cel mic să fie protejat.

De cele mai multe ori, cele mai multe probleme apar în sfera digestivă. De aceea, medicii recomandă părinţilor să ia în bagaje medicamente care ameliorează simptomele problemelor digestive, precum enterocolita.

Invitată la Medika Tv, dr. Mihaela Niță, medic pediatru, a dezvăluit câteva elemente pe care ar trebui să le luăm cu noi atunci când plecăm cu copiii în vacanță.

„Este foarte important să avem şi medicaţie pentru enterocolite. Un probiotic…nu mergem în vacanţa de vară fără să avem un probiotic în trusă şi fără să avem două trei tipuri de medicamente, care de obicei sunt sub formă de plicuri, care ne ajută să nu mai pierdem atât de multe lichide prin scaun. De asemenea, e foarte important să avem şi plicurile cu săruri de rehidratare” susţine dr. Mihaela Niţă, medic pediatru.

De asemenea, mulţi copii sunt expuşi factorilor alergeni, de aceea orice produs antialergic destinat copiilor poate fi eficient în cazul în care cel mic se confruntă cu probleme provocate de alergii.

„Să nu uităm de partea de alergii, poate că este bine să avem şi medicamente antialergice sau creme care să prevină înţepăturile de insecte, mai ales dacă vacanţa este în Deltă sau la munte, acolo unde există risc ridicat pentru muşcătura de căpuşă” mai spune dr. Mihaela Niţă. 

Pentru secrete ale unui stil de viață sănătos dar și cu sfaturi medicale, vă așteptăm pe Medika Tv!

sursa: Prima News

Te-ar putea interesa si

Comenteaza