Cum funcționează pas cu pas sistemul de deszăpezire pe străzile municipiului Cluj-Napoca. Dan Tarcea: “Există 3 urgențe”

by admin

În ceea ce privește desfășurarea traficului pe străzile muncipiului Cluj-Napoca, mai ales după depunerea zăpezii în urma ninsorilor, viceprimarul Clujului a făcut următoarele precizări în cadrul emisiunii Servus, Cluj:

“Toată lumea trebuie să înțeleagă cum funcționează acest sistem de deszăpezire. La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt împărțite cele 693 de străzi din domeniul public pe 3 urgențe. În total există 1.100 de străzi, dar diferența până la 693 sunt cele private, acolo unde nu putem să intervenim. Acolo lumea trebuie să-și plătească singuri intervenția. Urgența 1 include 185 de străzi: cele de intrare/ieșire din oraș, cele care deservesc instituțiilor publice, unde sunt școli, dispensare. Acolo se intervine prima dată. Apoi intervine urgența 2. La urgența 3, ca să înțeleagă lumea, înseamnă aleile dintre blocuri. Din momentul în care s-a dat ordinul de ieșire al mașinilor, în 15 minute, ele trebuie să fie ieșite în trafic.

La ora 02:30 s-a dat ordinul de intervenție pentru una din companii, iar la 02:45 s-a dat ordinul celei de-a doua companii. Au ieșit, au respectat termenul. Le-am monitorizat pe GPS. Urgența 1 a durat până la ora 4 dimineața. După care a mai fost o intervenție la ora 7, acolo unde s-a intervenit și pentru urgența 2. Apoi s-a mers și pentru urgența 3. Mulți clujeni când s-au dus la ora 8 la birou, au văzut aleile pline cu zăpadă. Prima dată trebuie asigurat traficul mijloacelor transportului în comun. Mai există o clauză contractuală care nu are legătură doar cu Clujul, ci se practică în toată lumea. La urgența 1, drumul trebuie să fie curat la 2 ore după ce se termină ninsoarea. Urgența 2 la 3 ore, iar urgența 3 la 4 ore.

Noi am intervenit la începutul ninsorii. Dacă se depune încă un strat de 3-4 cm după ce a fost curățat, trebuie din nou să intervii asupra lui. În prima noapte s-a intervenit cu 40 de utilaje, am folosit aproximativ 600 de tone de material antiderapant. Desigur că se poate și mai bine, este loc și de mai bine. Încercăm să impunem regulile necesare pentru a rezolva prompt această situație. Și noi circulăm tot pe aceleași străzi precum toți clujenii. Când sunt ploi sau ninsori, lumea iese cu multe mașini și se circulă mai prudent, deci mai greu”, a explicat Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza