Cum explică medicii nevoia noastră de dulce? Răspunsurile, oferite în direct la Medika TV

by Bianca Baraboi

Chiar dacă sunt considerate o ameninţare la adresa siluetei, dulciurile sunt o plăcere pentru fiecare dintre noi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii chiar ne recomandă să mâncăm zahăr, dar în nişte limite pe care nu trebuie să le depăşim. Şi totuşi de ce ne plac atât de mult dulciurile? La Medika TV, specialiştii au explicat care este motivul pentru care sunt mari amatori de zahăr.

„De multe ori am fost întrebată de ce ne place atât de mult dulcele? Ne place pentru că este primul gust cu care intrăm în contact. Laptele matern are lactoză, care este un carbohidrat dulce. Şi iată că gustul dulce îl primim prima dată şi rămânem aşa cu el în subconştient” a explicat dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriţie pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Chiar dacă zahărul este considerat un pericol pentru sănătate, el poate fi consumat. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit nişte limite în baza cărora putem mânca zahăr sau produse care conţin zahăr.

„Dulciurile nu sunt interzise. Sunt un aliment. Copiii au voie şi dulciuri. Avem voie să mâncăm zahăr, în limita a 3 linguriţe pe zi la copii şi 5 linguriţe pe zi la adulţi” mai spune Dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriţie pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

Pericolul apare atunci când depăşim doza recomandată de specialişti în ceea ce priveşte zahărul.

„Totuşi dacă nu suntem cumpătaţi, zahărul este un aliment care acţionează precum drogurile, adică ne poate crea dependenţă. Şi din ce consumăm, vrem mai mult şi mai mult” atrage atenţia dr. Diana Voican, medic pediatru cu specializare în nutriţie pediatrică, director medical al programului „Sănătos de mic”.

sursa: Prima News

Te-ar putea interesa si

Comenteaza