Credință sau inconștiență? Zeci de credincioși s-au împărtășit cu aceeași linguriță la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca

by admin

În plină pandemie de COVID-19, slujitorii Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca nu par a fi înțeles recomandările autorităților. În cadrul liturghiei oficiate în fața lăcașului de cult, preoții și călugării au împărtășit zeci de persoane cu aceeași linguriță. Nici măcar nu s-au obosit să o șteargă ori să o dezinfecteze înainte de refolosire, deși exista pericolul de a răspândi noul coronavirus în rândul credincioșilor.

Mai grav este faptul că nici cei care s-au împărtășit nu au avut nimic de obiectat. Oamenii chiar și-au așteptat liniștiți rândul pentru a fi împărtășiți, fără să îi intereseze cine a atins lingurița înaintea lor.

Incidentul a fost raportat prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, care a promis că va demara o anchetă. „Înțeleg frustrarea și revolta tuturor, absolut justificate. Credeti-mă ca și eu sunt în aceeași situație, cu atât mai mult cu cât am tot comunicat zilele trecute pe tema aceasta cu reprezentanții Mitropoliei, chiar și atunci când nu erau regulile atât de stricte. Biserica funcționează pe o structură ierarhică, după cum bine știți. Primesc dispoziții de la Patriarhie, care evident că nu pot să contravină prevederilor legale în vigoare. Analizăm situația cu maximă atenție, cadrul legal aplicabil și vom dispune măsurile care se impun, fără excepție. Din pacate nici cetățenii nu ne ajută foarte mult și unii nu înțeleg importanța respectării regulilor și recomandărilor. Sigur asta nu disculpă pe nimeni.

Am discutat cu ÎPS Andrei, nu vor mai avea loc asemenea evenimente. Slujbele vor fi ținute în biserici doar de către clerici, fără enoriași, așa cum prevede ordonața militară nr 2. Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent despre cine este vorba”, a declarat Mircea Abrudean.

Din nefericire, acest incident nu este unic în Cluj. La fel au procedat și preoții unei biserici din cartierul Zorilor.

Dovada că oamenii se pot împărtăși și fără a-și pune în pericol sănătatea vine din Hunedoara. Aici, la biserica „Sfânta Treime” din cartierul OM, credincioșii au cumpărat încă de săptămâna trecută lingurițe de unică folosință pentru a se împărtăși fără să răspândească boala.

Sursa foto: cluj24.ro

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Ştefan 22/03/2020 - 19:43

Gripa asta nu a venit prin Biserica Ortodoxă. Deci, de ce se agită ziariştii aşa de tare? Şi încă ceva. Angajatele de la Farmacia Sensi Blu (Platinia) din Cluj-Napoca, nu au avut măşti de la începutul “crizei”. Îi pasă cuiva?

Raspunde
Bogdan 23/03/2020 - 12:42

Ți-au vârât farmacistele de la SensiBlu vreo chestie în gura, după ce a lins-o atcineva? Despre asta e vorba… Te rog frumos să ne înștiințezi când o să primești în vreo farmacie medicamente glasate în mai multe rânduri de bale… Mersi…

Raspunde
Andrei 23/03/2020 - 00:54

Credinta sau inconstienta? Imbecilitate.

Raspunde

Comenteaza