Coronavirus. Restricții și mai dure pentru spații publice, companii și instituții

by admin

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat miercuri dimineață noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Astfel, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic până la finalul lunii martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. În plus, muzeele vor fi închise în tot acest timp.

Între măsurile anunțate de Arafat se numără suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României.

De asemenea, se recomandă decalarea inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de județ. În acest scenariu, o parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Scopul este prevenirea înghesuielilor, inclusiv în privința transportului public. Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie.

De asemenea, se impune restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Poate fi vorba de teatre, săli de cinema sau orice spații cu capacitate de peste 100 de persoane. La biserici se admint maximum 100 maxim de oameni înăuntru, iar în exterior nu sunt restricții.

S-a decis și oprirea activităților cu public pentru muzee, precum și suspendarea cursurilor universitare până la finalul lui martie. Gestionarea cazărilor în cămine rămâne în sarcina universităților.

În plus, secretarul de stat a mai anunțat structurilor de poliție asigură măsurile necesare, inclusiv escortă pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza