Contradicții în PSD Cluj. Ieri era ”a doua forță politică a județului”, azi deputatul Horia Nasra reclamă ”rezultatul dezastruos”

by Cristina Mihaila

Rezultatele obținute de Partidul Social Democrat la nivelul județului Cluj sunt sămânță de scandal în interiorul organizației județene a partidului. Dacă ieri poziția oficială a PSD Cluj se consola cu faptul că ”e a doua forță politică a județului” și o ”alternativă a stângii”, azi deputatul social-democrat Horia Nasra reclamă lipsa de leadership din organizație.

”Am așteptat 72 de ore o reacție bărbătească, de minim bun simț din partea conducerii și anume demisia de onoare, după rezultatul dezastruos din 27 septembrie: am pierdut 22 de primari, toate municipiile și șapte consilieri județeni.

Evident că onoarea este ultimul cuvânt din dicționarul politic al celor care au nășit și format conducerea PSD Cluj în ultimele trei luni. Este și demisia de onoare un gest mare, greu de înțeles, acceptat și aplicat de caracterele mărunte din politică”, a transmis Nasra printr-un comunicat de presă.

Mai mult, acesta vorbește despre blaturile politice făcute de-a lungul anilor de PSD Cluj și de faptul că tinerii nu sunt lăsați să iasă în față și să candideze la funcții importante în județ.

”La Cluj s-a dorit în ultimele luni un PSD blând, revenirea la tradiționalul BLAT, la politica partajată, la frica de a-i critica pe Emil Boc și Alin Tișe, atât sub conducerea falimentară a dlui. Șimon, cât și ulterior sub mâna sa dreaptă, Cordoș.

Modul rușinos în care au făcut listele, în special cea de la Consiliul Județean Cluj, întoarcerea la tradiționalul blat à la Cluj, smerenia în fața PNL și nu în ultimul rând imaginea dezastruoasă a conducerii îmbătrânite a PSD Cluj, cu iz penal și reminescențe UTCiste, au dus la acest rezultat rușinos, cel mai slab rezultat al PSD Cluj la alegerile locale. (…) Ce este de făcut? Demisia de urgență a repetenților politici din 27 septembrie, a celor care nu au înțeles că în 2020 clujenii vor să fie respectați. Respectați, nu prin politicieni îmbătrâniți de blaturi, cu iz penal și parteneri ai Noii Drepte, ci prin oameni noi, cu o viziune europeană, tânără, cu o agendă concretă a modului în care trebuie dezvoltate comunitățile noastre”, se arată în comunicat.

La aceste alegeri, PSD a câștigat doar 11 primari față de 33 cât au avut în urmă cu 4 ani și au pierdut consilieri locali și județeni.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

beni 30/09/2020 - 15:04

pai nuva ajuns?

Raspunde

Comenteaza