Constructorul Autostrăzii Orăștie-Sibiu, notificat de CNAIR să plătească o sumă importantă de bani

by admin

CNAIR a emis notificarea de executare constructorului Salini Impregilo SpA pentru achitarea sumelor decise de Tribunalul Arbitral.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis Antreprenorului Salini Impregilo SpA notificarea pentru plata sumelor de 90.718.740 de lei și 152.025 de dolari în termen de cinci zile, actualizate cu dobânda legală de la data pronunțării.

 Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini ImpregiloSpA, în calitate de „Reclamantă”, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini ImpregiloSpA a sumei de 90.718.740 de lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalități de Întârziere] din Contractul semnat între părți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 USD, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza