Mai mulți bani pentru Spitalul de Boli Infecțioase

by admin

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a declarat la un post de radio local că se va suplimenta alocările financiare pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Potrivit acestuia, Spitalul a cerut aproximativ 7 milioane de lei suplimentar pentru a se cumpăra kiturile de testare.

“Vineri am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean, unde vom suplimenta alocările financiare pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Spitalul a cerut aproximativ 7 milioane de lei suplimentar pentru a se cumpăra kiturile de testare, pentru a putea fi realizate la un număr mai mare de persoane și într-un timp mult mai scurt. De asemenea, sunt fonduri pentru dotatrea cu aparatură suplimentară necesară pentru ambulatoriile de acolo. În mod normal aparatura care există în prezent ajunge, dar vrem să fim pregătiți dacă crește numărul de solicitanți și atunci avem nevoie de această suplimentare. Spitalul este o unitate regională, aici ajung și pacienții din județele învecinate și tot aici se analizează probele recoltate din județele învecinate”, transmite Alin Tișe.

Potrivit Prefecturii Cluj, momentan capacitatea maximă de testare este în continuare de 70 de probe/zi, însă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase urmează să ajungă 1.500 de kituri de testare pentru aparatul pe care îl au în dotare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza