Consiliul Județean Cluj nu are bani pentru majorarea normei de hrană a pacienților internați în spitale

by Oana Spiru

Banii alocați unității medicale pentru hrana bolnavilor sunt foarte puțini, fiind insuficienți pentru nevoile reale ale pacienților. Norma de hrană, care acum e, în medie, de 10 lei, ar urma să fie majorată, dar până atunci aparținătorii vor fi nevoiți să meargă în continuare cu mâncare de acasa.

La Cluj se pune tot mai des problema majorării bugetului alocat sănătății, dar, conform consilierilor județeni PNL, deocamdată nu există resurse.

Consilierul județean USR, Mihai Iepure a spus că ar fi nevoie de 900.000 lei în plus pentru a crește norma de hrană a pacienților internați în spitalele din Cluj. Consilierul USR a arătat că acesti bani se pot lua de la capitolul drumuri județene unde execuția bugetară este doar 22%, dar, Șeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Liviu Hâncu, a explică că banii nu pot fi direcționați până când nu se termină lucrările.

Consilieri județeni PNL și-au prezentat susținerea pentru această propunere, în timp ce președintele Alin Tișe, a spus că mai important este să se găsească resurse pentru a da stimulente suplimentare medicilor.

„Trebuie să perseverăm și la următoarea ședință dacă vom găsi sursa de finanțare vă asigur că o să vă susțin să găsim soluții pentru a da stimulente suplimentare medicilor. Nu toți, vorbesc de cei care au salarii mici, sunt care au și salarii decente deja”, spune Alin Tișe.

În luna martie, o mămică din Cluj a povestit pe reţelele de socializare că atunci când a fost internată cu fiul ei într-un spital din Cluj i s-a adus la cină mămăligă cu gem. Femeie a fost internată împreună cu fiul ei pe secţia de chirurgie pediatrică a unui spital din Cluj Napoca.

„Ce vedeți în poze este cina pentru o mămică și fiul. Asta este mâncarea de la chirurgie pediatrică din Cluj Napoca. Nu credeam că la Cluj se dă asemenea mâncare. Trebuie făcut ceva să se ia măsuri în privința asta. Pentru ce plătim atâția bani la țara asta de r***t?

Ca să primim mămăligă cu gem? Întreb și eu așa din curiozitate oare DOCTORII, ASISTENTELE ȘI RESTUL CADRELOR MEDICALE MĂNÂNCĂ AȘA CEVA? ÎN CE ȚARĂ TRĂIM OAMENI BUNI? Dacă ei ar fi internați cu copilași lor le-ar da așa ceva să mănânce? Cum poți da două cuburi de gem și mămăligă la două persoane”, a scris mama pe Facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza