Consiliul Județean întâmpină cu evenimente informative Ziua Mondială a bolii Alzheimer

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj-Napoca organizează astăzi un program cu evenimente informative și activități inedite în cadrul campaniei ”Amintește-ți de mine!” cu ocazia Zilei Mondiale a bolii Alzheimer. În cadrul campaniei, specialiștii DGAPSC din cadrul centrelor clujene unde sunt găzduite persoanele ce suferă de această boală vor organiza audiții muzicale, jocuri de cunoaștere și socializare dar și campanii de conștientizare a bolii și exerciții de stimulare cognitivă cu pacienții.

” Consiliul Județean și DGASPC Cluj se implică în limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. Chiar la începutul lunii iunie am dat în folosință, în cadrul Centrului Comunitar Județean de pe strada Albert Einstein 14, prima cameră senzorială din județul Cluj dedicată exclusiv bolnavilor de Alzheimer.” a declarat Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Evenimentele se vor desfășura atât în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Gherla și al Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Cluj Napoca cât și la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Nicolae” din Mociu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza