Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 161K Bărăi – Mureșenii de Câmpie – Chiriș

by Bianca Baraboi

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161K Bărăi – Murșenii de Câmpie – Chiriș. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță. Lucrările de întreținere vizează un sector de drum în lungime de 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟎 𝐤𝐢𝐥𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢, mai exact între pozițiile kilometrice 0+000 și 20+120.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean ClujAcordăm atenție fiecărui drum județean în parte. Deşi traficul rutier pe acest drum judeţean este relativ scăzut, acesta este important pentru cetăţenii din zonă deoarece face legătura între DJ 109C pe direcţia Gherla şi DN 16 pe direcţia Apahida – Cluj.”

În această etapă se execută operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor.
De asemenea, sunt prevăzute lucrări de colmatare a rosturilor, de aducere la profil a acostamentelor, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, precum și de refacere a timpanelor și camerelor de cădere.


Valoarea contractului este de 413.759,22 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza