Comisarul european Mariya Gabriel vine joi la Cluj

by admin

Comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, va fi prezent joi, la Cluj-Napoca, unde va participa la deschiderea conferinţei „StartupCity Cluj-Napoca” şi se va întâlni cu o serie de primari, dar şi cu cetăţeni.

Oficialul european Mariya Gabriel va efectua o vizită oficială la Cluj-Napoca în data de 5 martie, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

“Înaltul oficial european va participa la sesiunea de deschidere a conferinţei „StartupCity Cluj-Napoc” şi se va întâlni cu reprezentanţi ai Reţelei de Capitale Europene ale Tineretului şi ai Iniţiativei ‘City Science’, precum şi cu primari implicaţi în Iniţiativa „StartupCities”. La finalul vizitei, comisarul european Mariya Gabriel şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vor susţine un dialog cu cetăţenii cu tema ‘Orizont Europa: provocări şi perspective'”, arată oficialii instituției.

Startup City a fost anunțat de municipalitatea clujeană drept „cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor”. Pe lângă Mariya Gabriel, și-au mai confirmat prezența la Cluj reprezentanți ai Guvernului, precum Ministrul Educației, Monica Anisie și  Președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș. În cadrul evenimentului, reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale vor face prezentări și anunțuri privind calendarul anului 2020 pentru fondurile europene.

„Prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și organizarea acestei Conferințe reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Noi, ca administrație, ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele pentru a crește potențialul de inovare al orașului. Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și tranfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene”, a declarat primarul Emil Boc. 

 Evenimentul public este destinat informării comunității clujene și a tuturor celor interesați de ceea ce Comisia Europeană va implementa pe aceste componente, în perioada programatică următoare. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-Helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali.

Manifestarea este organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Transilvania IT și va cuprinde, în perioada 5-7 martie, o serie de sesiuni tehnice de lucru cu reprezentanții Comisiei Europene și ai mai multor orașe din Europa.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza