Colectarea selectivă, un obiectiv greu de atins în Cluj. Pleșa: „Fiecare familie trebuie să înțeleagă că are obligații în ceea ce privește gestionarea deșeurilor”

by Oana Spiru

Cum se face colectarea selectivă în județul Cluj? Comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj, Viorel Pleșa, a venit loa Servus, Cluj! cu detalii despre problema „civilizației” și modul de colectare. Conform Comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj cetățeanul trebuie instruit în acest sens.

„Fiecare familie trebuie să înțeleagă că are obligații în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Mă refer aici inclusiv la folosirea sacilor. Fiecare familie primește saci de 3 culori diferite, cel galben în care să pui petul, albastru pentru hârtie și carton, iar în sacii verzi sticla. O parte din primări respectă regulile, o altă parte nu respectă și de aici pornesc problemele. În Cluj-Napoca, la case se respectă în cea mai mare parte, la blocuri este mai greu. În cazul în care operatorul de salubirtatea pune împreună tot gunoiul, să sesizeze fără nicio problemă. Ar trebui ca peste 50% din deșeurile adunate să nu mai ajungă la depozitul conform ”, spune Viorel Pleșa.

Viorel Pleșa susține că sancțiunile sunt suficient, dar nu se aplică. Prea puțini primari se implică în aplicarea sancțiunilor directe cetățenilor localității.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza