Clujul și Alba, introduse de Germania pe lista ”zonelor de risc epidemiologic”

by Cristina Mihaila

Judeţele Cluj și Alba au fost introduse de autorităţile germane pe lista zonelor de risc epidemiologic din România, iar cei care vin din aceste zone sunt obligaţi să se autoizoleze pentru 14 zile, a anunțat Ministerul român de Externe.

Pe această listă semai află Bucureștiul și 14 județe din România. Este vorba despre: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea. Judeţele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeş (la 16 septembrie), Buzău (la 9 septembrie), Dâmboviţa (la 16 septembrie), Galaţi (9 septembrie), Gorj (la 2 septembrie), Ialomiţa (la 20 august), Mehedinţi (la 20 august), Neamţ (la 2 septembrie, dar reintrodus la 16 septembrie), Timiş (la 20 august) şi Vrancea (la 9 septembrie).


Totodată, ca urmare a deciziilor comune ale guvernului federal şi ale celor de land, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, sunt obligate să se deplaseze – cât mai direct, cu minimizarea contactelor – şi să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. Respectarea obligaţiei de autoizolare este verificată de autorităţile de land atât aleatoriu, cât şi în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza