Clujenii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca. Răzvan Cherecheș: „Cel mai bine este să luați orice nivel de protecție care este disponibil în acest moment”

by Oana Spiru

Clujul este pe primul loc la vaccinare împotriva Covid-19. Peste 33.000 de clujeni s-au înscris pe listele de așteptarea, cea mai mare bătaie fiind pe serul de la Pfizer, respectiv, 32.312 de persoane. Totodată, 795 vor să se vaccineze cu Moderna și doar 56 cu AstraZeneca.

Deși românii se pot vaccina, fără o programare prealabilă, cu vaccinul AstraZeneca în centrele din țară în care sunt locuri disponibile, aceștia preferă să aștepte luni de zile pentru a se putea vaccina cu Pfizer sau Moderna.

Persoanele care vor să se vaccineze cât mai repede o pot face cu AstraZeneca, o soluție de imunizare care nu e populară și în jurul căreia s-au creat multe discuții legate de efectele adverse, existând și loturi de vaccin cu probleme.

Persoanele din etapa a 3-a care vor să se imunizeze cu Pfizer sau Moderna trebuie să aștepte o perioadă mai lungă până vor avea posibilitatea să se programeze.

„Vaccinați-vă acum cu vaccinul AstraZeneca. E ca și cum ar trebui să ieșiți afară la -10 grade și aveți de ales între un costum de schi sau un cojoc și niște izmene. Varianta cealaltă ar fi să ieșiți afară fără niciun fel de haine. Cel mai bine este să luați orice nivel de protecție care este disponibil în acest moment”, a explicat expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza