Clujenii, îndemnați să se vaccineze în caravanele mobile din cartierele orașului. Boc: “Eu am propus, să vedem dacă și reușim să-i invităm pe oameni să se vaccineze”

by admin

Emil Boc a solicitat montarea unor caravane mobile de vaccinare în cartierele din Cluj-Napoca. Scopul lor este de a le aduce cât mai aproape de cetățenii Clujului pentru a se putea imuniza împotriva Covid-19. Acestea ar putea fi amplasate pe platoul din cartierul Mărăști sau chiar în Piața Gării.

“Momentan facem mini caravane cu persoanele fără adăpost în colaborare cu domnul prefect, doamna subprefect, cu DSP. Cu toții încercăm să tragem în aceeași direcție indiferent ce funcție avem. Asta va face întotdeauna diferența la Cluj. Avem (n.red caravane) și pentru cei din centrele sociale, dar și pentru cei care nu se pot deplasa pentru aceste activități. Eu am propus, să vedem dacă se va reuși să facem caravane mobile în cartierele orașului. În mijlocul unui cartier, să-i invităm pe oameni să se vaccineze.

De exemplu, ne gândeam în Mărăști, pe platoul de acolo unde se poate face o asemenea caravană sau în Piața Gării. Acum prioritățile sunt pentru mediul rural și înteleg că aceste caravane trebuie să meargă acolo, iar serul utilizat să fie o singură doză de la Johnson%Johnson, pentru că persoanele sunt mai izolate și reticența e mai mare în mediul rural. Dar în măsura în care se va putea, vom avea caravane și pentru oraș. Eu cred, într-adevăr miza uriașă a vaccinării este în mediul rural, deoarece acolo locuiesc aproape jumătate din populația României”, a explicat Emil Boc la un post de radio local.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza