Cluj-Napoca și București au cele mai scumpe chirii din țară

by Oana Spiru

București și Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe orașe pe piața chiriilor, în timp ce Timișoara este orașul din România cu cele mai accesibile chirii.

Potrivit unei statistici de pe Imobiliare.ro, diferența dintre chiriile solicitate în Timișoara și Cluj-Napoca sau București, se apropie de 30% în cazul garsonierelor și depășește 20% în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere. Cele mai scumpe chirii din țară sunt în București și Cluj-Napoca.

În marile orașe ale țării chiriile medii lunare se situează între 220 de euro și 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro și 450 de euro pentru un apartament cu două camere și între 400 de euro și 600 de euro pentru unul cu trei camere. Comparația a fost realizată în funcțiile de prețurile medii solicitate de proprietari în luna martie 2023, scrie mediafax.ro.

Față de perioada similară a anului anterior, diferențele ajung până la 21% în cazul garsonierelor din Constanța. Cele mai mici evoluții anuale au fost înregistrate în Timișoara și București.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza