Cluj-Napoca este Oraș UNESCO al Filmului

by Oana Spiru

Cluj-Napoca se alătură de astăzi Rețelei de orașe creative a UNESCO (UCCN), fiind recunoscut la nivel mondial ca oraș al filmului! 49 de orașe s-au alăturat Rețelei de orașe, ca recunoaștere a eforturilor continue de a plasa cultura și creativitatea în centrul dezvoltării urbane.

Odată cu această recunoaștere internațională, orașul nostru se plasează pe harta mondială a filmului și a industriilor creative, alăturându-se astfel unei galerii selecte de orașe de pe întreg globul, printre care amintesc de Cannes, Doha, Jakarta, Perth, Tallinn, Salonic ș.a.

Orașele desemnate să facă parte din rețeaua UNESCO și-au luat un angajament ferm pentru demararea de politici urbane inovatoare și soluții care plasează cetățenii și calitatea vieții acestora în centrul procesului de dezvoltare.

Această titulatură reprezintă un efort comun al primăriei, al Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și al Centrului Cultural Clujean și demonstrează că munca susținută, talentul și creativitatea sunt întotdeauna răsplătite. Le mulțumesc, așadar, pentru contribuția constantă la dezvoltarea dimensiunii culturale a orașului!

Rețeaua numără acum 295 de orașe din 90 de țări care investesc în cultură și creativitate – meșteșuguri și artă populară, design, film, gastronomie, literatură, arte media și muzică – pentru a promova dezvoltarea urbană durabilă. Mai multe informații despre „Creative Cities Network” pot fi consultate aici: https://en.unesco.org/…/49-new-cities-join-unescos…

Te-ar putea interesa si

Comenteaza