Cluj-Napoca: 3 centre pentru vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice

by Cezar Leizeriuc

60.000 de profesori vor fi vaccinați în centrele mobile în următoarea săptămână, a anunțat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. La nivelul municipiului Cluj-Napoca vor exista 6 fluxuri de vaccinare care vor deservi personalului didactic din învățământ și creșe.

“Aceste șase fluxuri sunt amenajate în trei centre de vaccinare: Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Școala Gimnazială “Ion Creangă” și Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu”, a declarat inspectorul școlar și purtătorul de cuvânt, Amalia Gurzău.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean din Cluj a precizat că numărul profesorilor înscriși pentru administrarea vaccinului se evaluează sistematic, săptămânal. Instituția urmărește îndeaproape situația profesorilor programați, dar și a celor care se vaccinează. Situația vaccinării cadrelor didactice este înregistrată de la mijlocul lunii ianuarie încoace, iar cifrele corespund pentru săptămâna aceasta: “Dintr-un total de 7.864 de cadre didactice câte sunt în județul Cluj, s-au înscris pentru vaccinare 4.559. Dintre acestea, 3.327 sunt programate, iar 884 de cadre didactice au realizat acest demers. Referitor la personalul auxiliar didactic și nedidactic care în egală măsură este personal ce își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ, din totalul de 2.921, un număr de 1.681 s-au înscris pentru vaccinare, dintre acestea programate 1.218, iar cei care au realizat vaccinul 238”.

De la începutul semestrului al II-lea, la nivelul județului Cluj 65 de elevi au fost confirmați cu noul coronavirus, iar 82 de clase au trecut din nou la scenariul de învățare online.

“Avem pentru astăzi, 22 februarie, un număr de 65 de preșcolari, elevi confirmați cu Covid-19. Pentru toate categoriile de personal atât didactic, cât și auxiliar, dar și nedidactic, există 58 de cazuri pozitive. Numărul de clase și grupe închise unde activitatea este suspendată, dar se desfășoară online este 82”, a precizat Amalia Gurzău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza