Clasic sau îndrăzneț? Tu ce fel de mire vrei să fii?

by Cezar Leizeriuc

Moda în rândul mirilor tinde să meargă între un costum fancy pentru a ieși mai ușor în evidență sau unul clasic, bine aranjat într-un anumit context. Cum arată un costum mai fancy și ce fel de mire l-ar purta? Depinde de stilul personal. La târgul de nunți puteți găsi toate variantele de costume pentru miri. Fie că vă atrag acele costume sau nu, reprezentații fiecărui stand amenajat vă stau la dispoziție pentru câteva sfaturi utile.

„Personal, consider că trendul e un concept menit să genereze cashflow, iar în consecință fiecare mire devine propriul trendsetter. Aș dori să menționez că îi încurajez să rămână fideli pieselor clasice, precum costumul bleumarin sau gri închis pentru contextele ceremoniale de zi. Costumul negru sau smoking pentru contextele de seară”, declară consilierul vestimentar Gorunn, Ovidiu Lădar.

Cei de la Gorunn pun accentul pe modelul costumului mai clasic, cu toată îndrăzneala mirelui: „Cred că cel mai nonconformist mire a fost cel care a optat pentru sacou verde olive, pantalon cu vestă gri deschis și teneși converse în picioare. A fost un mire impecabil cu toată îndrăzneala de care a dat dovadă. Mai presus de orice, a fost el. N-am prea făcut culori fancy mirilor noștri. Nu le recomand într-un astfel de context. Mireasa atrage toate privirile…e dreptul ei. El trebuie să fie impecabil, nu colorat”, explică consilierul vestimentar.

De regulă, la un singur nasture e smoking-ul sau costumul croit pentru bărbații cu înălțime sub medie, însă și pentru cei cu greutate peste medie: „Alungește și subțiază din punct de vedere vizual, un decolteu mai adânc al sacoului. Sunt multe alte trucuri pe care le folosim și le recomandăm clienților în funcție de antropometria corpului lor…doar în favoarea lor, evident. Asta poți face doar apelând la serviciul made to measure sau Bespoke. Întodeauna recomand cravata la costum și papion la smoking”, încheie Ovidiu.

Nici cămașa albă nu a mai rămas un accesoriu clasic. Mirii îndrăzneți care optează pentru un costum extravagant, își aleg o cămașă de culoare nude, ivoire sau chiar rose.  

 „În 2020 se pretinde tot smoking-ul cu rever șal, costumele din trei piese sau cele cu pantalon iuni. Majoritatea mirilor preferă ținutele standard. Cele clasice negre, papion negru, batistă albă, iar cele mai îndrăznețe sunt undeva la un procentaj de 20%. Culorile fancy sunt în funcție de preferințele clienților. De obicei se cere verde smarald, burgundi, albastru electric. Sacoul albastru electric se asortează cu pantalon non-culoare, negru, cămașă albă și papion negru. Mai sunt unii miri care își iau cămașă nude, ivoire sau chiar rose”, povestește administratorul Castellini Tailoring, Mihai Mândru.

Anul acesta mirii preferă semi slim fit-ul. Își doresc ceva semi-regular pentru confort: „Ca mire, trebuie să-ți cadă pantalonul la dungă peste pantof. Noi nu recomandăm gleznele goale. De obicei, sacoul se poartă la un nasture la ceremonie. Sacoul la doi nasturi este cel de business. Când avem clienți mai plinuți, le personalizăm la custom made. Acolo un maistru croitor le ia măsura și se personalizează în funcție de preferințele lor. În astfel de cazuri pentru confort trebuie două șlițuri. Le recomandăm clienților noștri să nu țină cont de părerile altora, să fie unici”, încheie Mihai.

Burgundi, verde, albastru electric sau mov, se află printre culorile costumelor fancy în rândul celor de la Viggo. Doar un mire cu atitudine ar putea purta un asemenea costum nonconformist dacă vă întrebați.

„Avem miri îndrăzneți care se îmbracă și pe piese. Sunt destul de mulți care merg în continuare pe variantă clasică, dar noi încercăm să le explicăm varianta potrivită lor, în funcție de eveniment și locație, iar ei se lasă cuceriți de acest lucru. Un bărbat nonconformist nu știu dacă ține neapărat de aparență, cât ține de atitudine. La costume fancy avem cele ready to wear, de la burgundi, verde, auriu, albastru electric sau mov”, declară directorul de vânzări al brandului Viggo, Cătălina Pârvu.

Mai aflăm faptul că mulți dintre bărbații care își asortează culoarea cămășii cu rochia miresei greșesc în totalitate. Aceștia sunt sfătuiți să nu mai recurgă la astfel de obiceiuri: „Era odată moda asta în care mirii își asortau cămașa cu rochia doamnei. Nu este indicat, este o greșeală teribilă. Dacă cumva ar mai veni cu această doleanță, cu siguranță le vom explica toate variantele posibile pentru că aceasta nu este una potrivită. Materialele costumelor noastre sunt 100% naturale. Vorbim de stofe din lână integrală. Sunt țesături care provin de la cei mai buni producători la nivel internațional precum Vitale Barberis care au o vechime de peste 360 de ani”, mai subliniază ea.

Sacourile din catifea se poartă, vor fi întotdeauna în tendințe, însă se recomandă pentru sezonul rece: „Mirii ar trebui să țină cont de calitatea produsului pentru că este un lucru care nu ar trebui să lipsească. Un costum din poliester nu este o variantă ideală din niciun punct de vedere. Îi așteptăm în locațiile noastre unde vom ține cont de părerea lor, dar îi vom sfătui și noi”, încheie Cătălina.

Pentru mai multe idei și ajutor în organizarea nunții, puteți face o vizită la Târgul de Nunți Love&Marriage de la Wonderland Resort.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza