Clădirea Operei Naționale din Cluj va fi reabilitată cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

by Oana Spiru

Clădirea Operei Naționale din Cluj va fi reabilitată în urma unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Guvernul a adoptat, miercuri, memorandumul privind aprobarea unui contract de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 216 milioane de euro, pentru reabilitarea unor clădiri de patrimoniu cultural, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

“A fost aprobat un memorandum, în şedinţa de guvern, important pentru domeniul cultural. Este vorba despre aprobarea unui contract de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în valoare de 216 milioane de euro pentru reabilitarea unor clădiri de patrimoniu cultural sau construirea şi modernizarea unor astfel de obiective. Este un contract de împrumut foarte important pentru realizarea unor obiective de investiţii în ceea ce priveşte reabilitarea patrimoniului cultural naţional”, a precizat Dancă, după şedinţa de guvern.

Ionel Dancă a declarat că o parte din bani vor fi investiți în Opera de la Cluj-Napoca.

“O mare parte din acest împrumut va fi folosit pentru Muzeul Naţional de Istorie, dar sunt şi alte obiective de investiţii importante, precum o operă nouă la Iaşi, Opera de la Cluj-Napoca şi aşezămintele Brătienilor din Bucureşti, Vila Florica din Argeş. Sunt obiective culturale de investiţii care vor putea fi reabilitate, modernizate prin această facilitate de împrumut, în valoare de 216 milioane de euro, la care se adaugă contribuţia statului de aproximativ 20%, ceea ce înseamnă un buget total de 270 milioane de euro”, a adăugat Dancă. conform agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza