CFR – KuPS 3-1, a doua calificare consecutivă în grupe pentru campioana României

by Cristina Mihaila

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19498453/10/fcr.jpg

CFR Cluj s-a calificat, joi, în direct pe Look Plus, pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League. Campioana României a învins KuPS, scor 3-1, după golurile marcate de atacanţii Rondon (6, 56) şi Debeljuh (41). 

CitPlay-off-ul Europa League l-a găsit pe Dan Petrescu punând pe masă o nouă idee tactică: 4-4-2 în loc de 4-3-3, cu Păun în stânga, Deac în dreapta, Debeljuh şi Rondon în atac şi Omrani pe bancă. O mică surpriză, dar una reuşită!

Finlandezii au răspuns cu un 4-3-3 în care punctul fix şi pericolul mare s-a numit Rangel, atacantul central, dar începutul a fost la superlativ, pe o reţetă clasică: centrare Deac din corner, cap Rondon (6) şi misiunea devine uşoară! Cumva surprinzător, nordicii au început să pună probleme, dar Vinicius l-a blocat pe Pennanen, iar Sale (19) a dat pe lângă minge din poziţie bună. Boateng (29) a dat emoţii cu un şut de la distanţă, însă dubiile s-au risipit pe final de repriză, când Păun a croşetat în dreapta, a centrat perfect în faţa porţii, iar Debeljuh (41) a pus doar latul pentru 2-0. Şi, când se intră în zona de confort a lui Petrescu, doar destinul de mai poate ajuta.

Faza fixă, amprenta permanentă a Bursucului

Pe start de repriză secundă, CFR şi-a pus în valoare experienţa, i-a ţinut la distanţă pe finlandezi şi a avut nevoie de doar o fază pentru a pune capăt discuţiilor. Una trasă practic la indigo cu alte zeci de goluri marcate în ultimii ani. Ştiţi filmul, cu centrarea bună a lui Deac, demarcarea lui Rondon la colţul lung (55), un lat pus inspirat şi un 3-0 clar. Să vină grupele, să vină banii europeni! Pe final, liniştea a fost perturbată doar de Udoh, cu un gol norocos (90+1), după un şut deviat neinspirat de Ovidiu Hoban. CFR – KuPS se termină 3-1, a 24-a victorie a feroviarilor în istorie în cupele europene, succes care aduce un cec în valoare de 2,9 milioane de euro şi duce totalul câştigutilor din acest sezon la 4,12 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza