CFR Cluj a câștigat cele trei puncte în deplasarea de la Chindia Târgoviște. Golul din penalty al lui Păun duce campioana la un punct de FCSB

by Cezar Leizeriuc

CFR Cluj a învins Chindia, 1-0, în direct pe Look Sport, şi s-a apropiat din nou la doar un punct de liderul FCSB. Alexandru Păun, din penalty, a marcat golul care a decis un meci de mare luptă, în care echipa lui Săndoi a jucat de la egal la egal cu campioana şi a avut ocazii mari. 

Meciul echipelor neînvinse în ultimele opt etape şi-a respectat statutul de punct de atracţie al rundei, iar Emil Săndoi a arătat, în prima repriză, că defensiva sa e capabilă să ţină piept şi atacului bun al campioanei. După un start echilibrat, în care Iordănescu a renunţat rapid la puştiul Gîdea pentru a miza pe Păun, minutul 22 a adus o fază complicată, cu urmări esenţiale pentru ardeleni. După ce a căzut în careu de lângă Cornel Dinu şi a fost ignorat de Radu Petrescu, Ciprian Deac a ieşit accidentat şi a fost înlocuit cu Luis Aurelio. În minutul 42, Păun l-a întins pe Aioani, iar replica a venit de la Căpuşă, care l-a testat pe Sandomierski pe finalul unei reprize în care prudenţa a fost cuvânt de ordine. 

La pauză, Iordănescu l-a trimis pe Hoban în locul lui Soares, iar prima ocazie a reprizei a venit încă din minutul 46, când Luis Aurelio a trimis mult peste din poziţie bună. Apoi, Radu Petrescu a văzut un henţ comis de Piţian (51) într-un duel aerian cu Vinicius, iar Păun a marcat sigur din penalty-ul rezultat. La jumătatea reprizei, Florea s-a demarcat excelent în spatele lui Ben Youssef la o pasă a lui Neguţ, dar reluarea sa cu capul (66), din câţiva metri, s-a dus peste poarta lui Sandomierski. În minutul 74, Aioani a scos de la vinclu şutul lui Hoban, iar Marco Dulca a fost aproape de un eurogol un minut mai târziu, când şutul său bombă, de la 30 de metri, a întâlnit transversala. Costea şi Berisha, cei doi jucători ofensivi trimişi de Săndoi pentru ultima parte a meciului, nu au avut impactul scontat de fostul selecţioner de la naţionala de tineret, iar Chindia şi-a văzut oprită la opt seria meciurilor fără înfrângere.

Cu cele trei puncte luate la Ploieşti, CFR ajunge la 44, unul sub FCSB, şi se pregăteşte de meciul cu Viitorul, de pe teren propriu. De partea cealaltă, Chindia rămâne pe şase, cu 28 de puncte, unul peste FC Botoşani şi două sub Academica Clinceni, iar runda următoare va înfrunta trupa lui Marius Croitoru, tot la Ploieşti.

  • Chindia: Aioani – Căpuşă, Piţian, P. Iacob, C. Dinu (F. Mitrea 86) – Neguţ (M. Costea 76), Raţă, M. Dulca, Dumitraşcu – D. Popa, D. Florea (Berisha 76)
  • Rezerve: D. Moldovan – Martac, A. Şerban, Kocic, Bourama, Yameogo
  • CFR Cluj: Sandomierski – Cr. Manea, Ben Youssef, Vinicius, Camora – Deac (Luis Aurelio 33), Soares (Hoban 46), Gîdea (Al. Păun 7) – Chipciu (Pereira 73), Debeljuh (Rondon 73), Costache
  • Rezerve: Bălgrădean – Susic, Latovlevici, Carnat

Te-ar putea interesa si

Comenteaza