Noul centru pentru managementul integrat al deșeurilor, pregătit pentru a fi dat în folosință. Tișe: „Pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu”

by admin

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este pregătit pentru a fi dat în folosință zilele acestea. Acest nou Centru de Management Integrat va rezolva problema depozitării deșeurilor din întregul județ pentru următorii 20 de ani.
Aceasta este cea mai mare investiție din istoria județului și unul dintre cele mai grele dosare de mediu, care într-un final s-au încheiat cu succes.

„Astăzi este o zi istorică! Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deșeuri, cel mai mare din țară și cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcțiune și pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu.”, declară Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj.

După atingerea capacității maxime de 75% la rampa temporară a RADP, urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locație iar deșeurile, după procesare și sortare, să fie stocate la noua celulă a CMID.
Potrivit unui comunicat, în perioada imediat următoare se stabilesc procedurile prin care deșeurile din județ vor fi preluate de operatori și aduse pentru sortare și ecologizare la CMID.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza