Ce restricții ar putea fi relaxate de la 1 iunie. Vezi aici o parte dintre propuneri

by admin

Un comitet interministerial se va reuni vineri pentru a dezbate relaxarea unor restricții începând cu data de 1 iunie. Relaxarea ar urma să țină cont de cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19, aceste persoane urmând să beneficieze de unele facilități. Potrivit Digi 24, pe ordinea de zi sunt patru seturi de propuneri, care privesc domeniul HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private – inclusiv cele sportive – și mediul de lucru.

Astfel, în ceea ce privește sectorul HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de 100%, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinați, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70%.

Cât privește evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune deschiderea la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate cu ambele doze. Una dintre măsurile cele mai așteptate ar fi renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării. 

Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască. 

Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza