Ce măsuri se vor lua astfel încât bătrânii de peste 65 de ani din Cluj să aibă destule alimente și medicamente

by admin

Primăriile din România se mobilizează în urma impunerii Ordonanței Militare numărul 3. În primă fază, se verifică bazele de date de la Ministerul de Interne pentru identificarea persoanelor de peste 65 de ani.

În privința situației că în Cluj-Napoca sunt peste 50.000 de persoane peste 65 de ani, Emil Boc va cere ajutorul Asociațiilor de proprietari, bisericilor, dar și ONG-urilor pentru a afla exact persoanele vulnerabile sau cu diferite probleme. În condițiile în care printre persoanele în vârstă există și bolnavi fără aparținători sau unele chiar singure, ba mai mult de atât, vor avea interdicție de a ieși din casă între anumite ore, edilul a transmis că aceștia trebuie ajutați numaidecât.

„Sunt patru modalități prin care am început identificarea persoanelor peste 65 de ani. În primul rând avem evidențele Direcției de Asistență Socială cu persoanele singure, bolnave, fără aparținători, circa 800-850. După aceea, avem pus la dispoziție un telefon verde, și am făcut o bază de date pe baza solicitărilor lor de a intra în acest program. Până acum avem 50 de persoane. Apoi am luat legătura cu toate bisericile care au baze de date cu persoanele vârstnice cu probleme, toate cultele religioase, ne-au dat listele lor. Apoi am luat legătura cu Asociațiile de proprietari, iar mâine dimineață au termen să ne dea lista persoanelor peste 65 de ani din blocurile lor, persoane vulnerabile sau cu diferite probleme”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, pentru hotnews.ro.

Edilul Clujului a explicat și modul în care vor fi puse la dispoziție atât medicamentele, cât și alimentele persoanelor în vârstă. Atât voluntarii, cât și ONG-urile vor colabora cu primăria pentru a gestiona cât mai bine această situație în cele ce urmează.

„După ce terminăm baza de date, avem două posibilități. Avem echipele de la Asistență Socială, care merg la domiciliul celor cu probleme și îi ajută. Pe de altă parte avem 5 fundații și asociații cu voluntari acreditați care vin și ei și sprijină. Sunt vârstnici care au nevoie de cumpărături pe banii lor, iar voluntarii merg și cumpără. Alții, care sunt cu probleme financiare, îi sprijinim prin Direcția de Asistență Socială cu hrană, medicamente, cu resurse de la bugetul local”, a încheiat Boc.

Sursa foto: basilica.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza