Căsuțele în copac sau asamblate pe roți, noul trend în turismul din zona Transilvaniei. Intimitatea, la ea acasă

by Cezar Leizeriuc

Dacă v-ați gândit să vă petreceți un weekend relaxant și plin de liniște alături de persoana dragă sau chiar însoțiți de prieteni, dar într-o atmosferă intimă și sigură, o variantă bună sunt căsuțele Self Check-In din aria Transilvaniei. Poziționate în vârf de munte sau la poalele sale, cu o priveliște de vis, micuțe, dar și cochete, vă pun la dispoziție camere intime cu paturi matrimoniale, șemineu, puțin design, fie el rustic sau ultra modern, dar și facilitățile necesare. Prețurile pornesc de la 120-150 de lei până la 550-600 lei pe noapte, în funcție de condiții.

Căsuțele în copac, pentru două sau maximum patru oaspeți, se află printre preferințele turiștilor. Una dintre cele mai apropiate se află în afara Clujului, la doar 15 minute de condus cu mașina din centrul orașului. Destinată clar unui cuplu, fiindcă are o singură cameră, aceasta a fost contruită de jur-împrejurul trunchiului de copac. Da, ați auzit bine, trunchiul copacului se află chiar în mijlocul camerei. O metodă ingenioasă poate și pe placul cuplurilor care vor să fie însoțite de animalul de companie, spre exemplu o pisică jucăușă care abia ar aștepta să se cațere. Aici prețul pentru o singură noapte pornește de la 300 de lei.

O altă destinație apropiată Clujului ar putea fi Râmetea, aflată la o distanță de 57 de kilometri în județul Alba. Mai exact, o oră de condus cu mașina.

 „Ne-am hotărât să alegem ceva nou de această dată. N-am apucat să ajungem de revelion într-o astfel de căsuță pentru că eral full de rezervări, dar în sfârșit am găsit chiar singurul weekend liber din luna viitoare, în rest e rezervat pana în mai. Este cu totul altceva, ai o cameră mică doar cu un pat, un șemineu, și puțin design rustic. Pentru că ne-am dorit 100% să ieșim din zona de confort, am acceptat să mergem chiar dacă proprietarul ne-a anunțat că pe timp de iarnă apa îngheață în instalație și nu va putea fi remediată situația nicicum. Pentru o singură seară vom plăti 380 de lei cu tot cu servicii. Cel mai mult ne-a atras priveliștea munților care se poate admira de pe geamul imens al camerei atât dimineața, cât și seara”, spun doi tineri care au optat pentru un weekend mai intim.

Chiar dacă e ceva de mers din Cluj, în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, proprietarii vă pun la dispoziție câteva căsuțe de vis, cu priveliști uimitoare. Unii dintre ei au urcat pe site fotografii cu diverse colibe recondiționate atât în interior, cât și în exterior. Mulți proprietari spun că și-au dorit să iasă din tipare și au creat un stil de viață pentru ei și nu doar o afacere.

Pentru cei interesați să închirieze în această zonă o căsuță mai mare, pentru un grup de 4-5 persoane, au posibilitatea să aleagă 3 variante. Căsuțele sunt amenajate în copac și dispun de dormitor, chicinetă și baie cu duș. Sunt dotate Smart Tv și WiFi, dispunând de o suprafață de 35 metri pătrați cu pat matrimonial și o canapea extensibilă. Micul dejun este inclus în prețul de 550 de lei pe noapte. Există și variante mai mari, căsuță de tip open-space, cu o suprafață de 50 de metri pătrați care include spațiu de zi cu bucătărie, dormitor și baie cu duș pentru prețul de 600 de lei pe noapte. Pentru suma de 650 de lei se găsesc și căsuțe mai mari, cu aceeași suprafață, însă împărțită pe două nivele. Toate cele trei căsuțe aflate la poalele muntelui, la mică distanță de pădure, au ieșire spre lac, hamacuri în curte, loc de joacă special amenajat pentru copii, parcare dar și posibilitatea drumețiilor spre zona de munte.

Toate aceste căsuțe pot fi găsite pe platforma online Airbnb. Prețurile diferă de la o proprietate la alta, iar un aspect important de menținut este faptul că unii dintre proprietari acceptă minimum două nopți. Plata se face direct cu cardul, se achită avansul exact în momentul rezervării care constă în jumătatea prețului final. Clienții au posibilitatea să anuleze rezervarea gratuit cu 24 de ore înainte de data șederii. Zeci de astfel de căsuțele pot fi găsite în zona Transilvaniei, în județe precum Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov sau chiar Covasna.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza