Care laptop Apple este mai bun pentru tine: MacBook Air sau MacBook Pro?

by Oana Spiru

Laptop-urile Apple sunt foarte apreciate pentru design-ul, performanțele și display-ul lor. Compania are 2 linii de laptop-uri: MacBook Air și MacBook Pro. MacBook Air a fost lansat în 2008, în timp ce MacBook Pro a fost lansat în 2006. Au existat 2 linii, numite simplu MacBook, între 2006 și 2012 și 2015 și 2019. Dacă ești în căutarea unui laptop Apple, iată mai jos câteva informații despre acestea pentru a te ajuta să găsești modelul potrivit nevoilor tale.

Despre MacBook Air și MacBook Pro

MacBook Air este cel mai ieftin MacBook disponibil în general și opțiunea cea mai ușoară. De asemenea, oferă cea mai lungă durată de viață a bateriei, Touch ID și un ecran Retina cu tehnologie True Tone. După ce a avut parte de o actualizare completă, a fost reactualizat în 2019 și apoi din nou în martie 2020 înainte de trecerea la procesoarele Apple M1 în noiembrie 2020.

MacBook Pro de 13 inchi a fost actualizat în mai 2020 cu noi procesoare Intel și tastatură Magic și apoi a trecut și la procesoare Apple M1 în noiembrie 2020, deși versiunea Intel este încă disponibilă. De asemenea, are și Touch Bar. Macbook Pro de 16 inchi este vârful de gamă, având cea mai mare putere și opțiuni mai mari pentru memoria internă, cel mai mare ecran și funcțiile Touch Bar și Touch ID. Este, de asemenea, cel mai scump, totuși, și probabil că acesta nu este MacBook-ul pe care îl veți dori dacă sunteți mereu în mișcare. Este încă disponibil numai cu procesoare Intel.

Apple MacBook Air (procesor M1)

MacBook Air a primit o actualizare completă a designului în octombrie 2018. A existat apoi o mica actualizare în iulie 2019 și o reîmprospătare mai semnificativă în martie 2020, înainte ca linia MacBook Air să fie mutată complet pe procesoare Apple, în noiembrie 2020. Acum este mai subțire și mai ușoar decât înainte și are Touch ID, un ecran Retina și tehnologia True Tone. Versiunile din 2020 au aceeași tastatură actualizată ca MacBook Pro. Acum există două versiuni ale lui MacBook Air, ambele cu același procesor Apple M1. Modelul de bază are grafică cu 7 nuclee, iar modelul mai scump are grafică cu 8 nuclee. Performanța este excelentă și este foarte asemănătoare între modelele care au memorie internă de 256 GB și respectiv 512 GB. Memoria RAM începe la 8 GB și poate fi maxim de 16 GB, limita pentru Apple în momentul de față. Modelul mai ieftin își păstrează încă prețul sub 1000 $ și este încă o dată disponibil pe argintiu, gri și auriu. Camera web FaceTime HD are o rezoluție de 720p, dar îmbunătățirile sunt oferite de noul hardware. Air este puțin mai flexibil decât vechiul MacBook când vine vorba despre porturi, prin faptul că oferă un port USB-C suplimentar, fiind două în total.

Apple MacBook Air ( procesor Intel Core i5/i7)

Aceste laptop-uri folosesc procesoare Intel Core de generația a 10-a. Mai sunt încă disponibile în anumite magazine. Modelul de bază are un preț foarte bun. Are un procesor Intel Core i3 dual-core de 1.1 GHz, 8 GB de RAM și 256 GB de memorie internă, în timp ce cealaltă configurație disponibilă are un procesor quad-core de 1.1 GHz, procesor i5, 8 GB RAM și până la 1 TB de memorie internă configurabilă. Este pentru prima dată când există un MacBook Air quad-core. Toate modelele au cea mai recentă grafică integrată Iris Plus de la Intel și pot fi actualizate la 16 GB RAM.

Apple MacBook Pro 13 (procesor Intel Core i5/i7)

În ciuda faptului că a fost actualizat la începutul anului 2020, MacBook Pro de 13 inchi, cu Touch Bar, nu oferă mult mai mult decât MacBook Air în momentul de față, dar, desigur, poate fi configurat cu specificații mai puternice. Apple MacBook Pro suportă P3 Colour Space de pe ecran, se mândrește cu procesoare quad-core Intel Core i5, standard pe întreaga gamă. Acestea au, în mod normal, 1.4 sau respectiv 2.0 Ghz. Chipurile folosite sunt de generația a 8-a pe cele două modele inferioare și  de generația a 10-a pe cele două versiuni de top, existând acum patru versiuni standard ale lui MacBook Pro 13. De asemenea, poate fi configurat până la a 10-a generație Intel Core i7, cu 2.3 GHz și viteză Turbo Boost de 4.1 Ghz.

Apple MacBook Pro 16

Este unul dintre cele mai puternice dispozitive pe care Apple le-a realizat. Are cea mai mare baterie de laptop întâlnită la Apple, cel mai mare ecran de laptop, cu o gamă de culori contrastante și detalii clare, o tastatură complet nouă și uimitor de satisfăcătoare, și o putere de procesare care va rezolva orice task. Este masiv și destul de scump. Nu este cel mai portabil laptop având în vedere dimensiunea sa. Cu toate acestea, dacă doriți puterea maximă absolută pe care Apple o poate oferi, acesta este perfect pentru dumneavoastră.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza