Când se vor afișa primele rezultate de la BAC? IȘJ Cluj pune la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE

by Oana Spiru

Proba scrisă la Limba și literatura română s-a încheiat. Subiectul și baremul de corectare pentru proba scrisă de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 28 iunie 2021, la ora 15:00.

Marți, 29 iunie 2021, se va desfășura proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d), miercuri, 30 iunie 2021. Joi, 1 iulie 2021, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie 2021 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie 2021.În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2021_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264, disponibile în perioada 28 iunie-1 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-16:00. Alte detalii suplimentare sunt disponibile și în Ghidul informativ elaborat de către Ministerul Educației și adresat candidaților care susțin examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza