Campionatul național de raliuri revine din acest weekend. Simone Tempestini luptă pentru un nou titlu de campion

by admin

Programul piloților de raliu reîncepe în forță din acest weekend odată cu Raliul Argeșului, la care s-au inscris 66 de echipaje. Napoca Rally Academy își pune speranțele în Simone Tempestini și Bogdan Marișca. Cursele încep să se contureze după această perioadă neprevăzută cauzată de pandemia de coronavirus și blocajul activității sportive. Simone Tempestini va avea ca obiectiv în acest an câștigarea celui de-al cincilea titlu în România.

„După perioada de pandemie am început weekend-ul trecut primul raliu de la Cheile Grădiștei, <<Viteză în coastă>>. Pe timp de pandemie nu am putut să mă antrenez cu mașina și de accea am decis să facem o astfel de etapă, să putem intra puțin în ritm. Săptămâna aceasta va avea loc primul raliu oficial, cel de la Pitești. Începe de mâine și se termină sâmbătă. El va avea loc în mare parte pe Transfăgărășan. Sunt foarte pregătit, abia aștept să înceapă cursa. Am fost deja în zonă, am efectuat traseul recunoașterii. Sper doar că nu va fi o vreme urată cu ploaie multă. Va fi un pic dificil să conducem în astfel de condiții, mai ales în ceea ce privește virajele. Este greu să-ți dai seama de aderență. Dar am încredere că mă voi descurca cu noua mașină pe care o voi pilota, o Skoda Fabia R5”, a declarat pilotul de curse, Simone Tempestini.

Organizarea competițiilor la nivel național depinde în continuare de evoluția numărului de noi infectări.

„Sportul nostru este unul foarte costisitor, e greu și pentru partenerii noștri. Vom vedea în ce măsură vor fi organizate competițiile la nivel național. Este prea devreme să vorbim despre obiective și planuri, dar cu siguranță îmi doresc un nou titlul de campion național în România. Pentru asta mă antrenez”, a încheiat Simone.

Sursa foto: Facebook Simone Tempestini

Te-ar putea interesa si

Comenteaza