Buda, Tișe sau Moisin? Cine va conduce PNL la Cluj în viitor?

by admin

Alegerile liberalilor tind să devină cu adevărat antrenante la Cluj abia în acest an. Lupta pentru putere în organizație se anunță pentru prima dată după mulți ani un câmp deschis. Cel puțin așa arată poza de moment. Învățați cu obiceiul “ungerii” ca șef a unui unic candidat, 2021 pare să schimbe acest tablou electoral tern. Sursele noastre, unele extrem de apropiate de viața tumultuoasă a liberalilor din cel mai mare județ al Transilvaniei, spun că ar putea să apară mai multe variante de candidați, cei mai vizibili fiind Daniel Buda și Alin Tișe. Nu sunt excluse nici alte candidaturi cum ar fi cea a lui Radu Moisin.

Zvonul care a neliniștit organizația PNL Cluj în ultima perioadă dar care a trezit energii și a hrănit ambiții este acela că Emil Boc nu își va mai exprima simpatia, dealtfel decisivă, într-o viitoare înfruntare. Așa că frontul e deschis iar taberele au început să își construiască strategia. Marii competitori ar putea fi, cum am menționat mai sus, președintele organizației județene și președintele Consiliului Județean Cluj.

“Daniel Buda are oameni importanți în filială dar și conexiuni cu liderii centrali ai partidului. Decisiv va fi sprijinul pe care, totuși, i-l va da Emil Boc. Alin Tișe are de partea sa primarii din județ. Majoritatea dintre ei. Ei știu că în acest moment Boc nu îi poate ajuta prea mult. Așa că sunt mai apropiați de președintele Consiliului Județean”,

a povestit un apropiat al liberalilor din Cluj.

Un scenariu inedit îl plasează pe Radu Moisin, proaspăt deputat, în poziția de competitor la șefia filialei județene a PNL. Asta ar însemna o retragere tactică din joc a lui Daniel Buda pentru o maximizare a șanselor primului. Oricum, această regie pare puțin probabilă la fel cum e și o eventuală candidatură a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care în mod concret se bazează pe faptul că e apropiat de Ludovic Orban și pe suportul oferit de organizația PNL Florești. Totuși, prea puțin pentru înfruntarea de la Cluj.

Și cum la Cluj lucrurile au consecvența lor consacrată ca în celebra “…să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica… “, ultima variantă e cea a înțelegerii prealabile pentru menținerea formulei de conducere actuale. Cu toate acestea, un meci intern la liberali măcar cu tentativă de primenire e foarte probabil.

“E presiunea mare dinspre USR. Au făcut aproape cât noi la generale. Partidul oricum are nevoie de o locomotivă, de cineva care să-l tracteze și pe viitor”,

a precizat concluziv sursa noastră.

Foto: paginadetransilvania.ro

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

dorucu 01/03/2021 - 20:09

cum cine să-l conducă???….domnul ăla cărunt din spatele lui Buda e cel mai priceput!……îl cheamă Marinel lingănel!

Raspunde

Comenteaza