Boc vrea să-i convingă pe mulți dintre ROMÂNII plecați în străinătate să vină la Cluj: “Dacă o parte din aceștia s-ar întoarce acasă cu bani, cu ‘know how’, i-ar ajuta și pe ceilalți” / “Clujul este un pic mai avansat”

by admin

Emil Boc și-a propus să obțină rezultate viabile în cadrul unui proiect foarte îndrăzneț, unul care se bazează pe multă muncă…de convingere. Edilul își dorește să-i atragă pe cât mai mulți dintre românii plecați în străinătate să se întoarcă în țară, mai exact la Cluj. Primarul crede că poate reuși acest lucru odată cu modernizarea birocrației, a mentalității populației, dar și a fondurilor europene de pe urma cărora a modernizat orașul.

“Este un proiect de țară după părerea mea. România are nevoie de câteva proiecte mari de țară pentru orizontul anilor care urmează. Unul este acesta care ține de utilizarea la maxim a resursei noastre umane pe care o avem în țară, una extrem de valoroasă. Știți bine că românii sunt muncitori, sunt serioși când vor să fie, dacă li cere să respecte regulile nu se joacă. Toată lumea se întreabă de ce acolo respectă regulile și când vin în țară nu le mai respectă. Aici statul trebuie să fie ferm, politicos cu cetățenii, dar riguros în aplicarea măsurii <<nimeni nu e mai presus de lege>>.

România are șansa aceasta uriașă de a se moderniza prin noi înșine. Patru milioane de români sunt în afara granițelor. Dacă o parte din aceștia s-ar întoarce acasă, cu bani, cu <<know how>>, cu știința de a lucra serios și care ar aduce locuri de muncă, i-ar ajuta pe ceilalți să se schimbe. Clujul este un pic mai avansat și cred că primul pe țară la acest domeniu. Ne-am preocupat an de an să clădim un loc în care să fim ca acasă, să modernizăm birocrația, să schimbăm mentalitatea, să atragem cele mai multe fonduri la nivel european cu putință. Ce facem noi de aproape 20 de ani în Cluj, se simte acum în calitatea vieții”, a precizat Emil Boc la Napoca Live.

Sursa foto: Facebook / Români în Diaspora

Te-ar putea interesa si

Comenteaza