Bisericile din Cluj nu se închid din cauza coronavirusului. „Chiar dacă ar fi prăpădul de pe lume, în biserici trebuie să se facă slujbe”, transmite purtătorul de cuvânt al Mitropoliei

by admin

În ciuda faptului că autoritățile au introdus noi restricții pentru întrunirile publice cu mai mult de 99 de persoane, inclusiv în biserici, Mitropolia Clujului transmite faptul că acestea nu vor fi închise și că vor fi puse la dispoziție credincioșilor locuri pentru igienizare.

„Documentul departamentului pentru situații de urgență nu face în mod expres referire la biserici. În condițiile date nu cred că ar fi indicat să se închidă bisericile. Ele sunt un loc în care oamenii se pot reculege și unde pot să-și câștige speranța de a merge mai departe. Înțelegem că situația impune anumite măsuri, de aceea dorim ca slujbele care trebuie să se desfășoare în continuare, să fie făcute în condiții de siguranță pentru credincioși. Să nu fie foarte aglomerate și aici pot fi foarte bine gestionate în funcție de cazurile fiecărei biserici. Sunt parohii unde există și un demisol. Slujbele se pot face sus, cât și la demisol tocmai pentru ca oamenii să stea mai dispersați. O bună parte din oameni pentru a nu se aglomera în biserică, pot să asculte slujbele de afară. De asemenea, se vor amenaja locuri în care oamenii să-și poată dezinfecta mâinile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

„Indiferent, chiar dacă ar fi prăpădul de pe lume, în biserici trebuie să se facă slujbe și rugăciunea este necesară să se facă mai ales în aceste momente. Chiar dacă nu o să poată participa lume din diferite motive, slujbele trebuie să se facă mai departe. Oamenii să fie plini de speranță, să își ia toate măsurile de siguranță și să nu se expună îmbolnăvirilor, să se roage și să aibă speranță în Dumnezeu că vor trece cu bine peste această încercare. Biserica este alături de credincioși și le oferă ce au nevoie în aceste momente. Nu abdicăm de la misiunea noastră de a-i sluji pe oameni și de a le da speranța în Dumnezeu”, încheie Ivanov.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza