Bătaie pe terenurile din apropierea Clujului. Primar: „Sunt foarte multe cereri. Tot mai multe persoane caută teren”

by admin

Tot mai multă lume s-a orientat spre viața la țară. Izolarea în vremea coronavirusului și munca de acasa i-a determinat pe români să își dorească să locuiască la curte, departe de aglomerația din oraș, macar pentru câteva zile din săptămână. Dacă în urmă cu câțiva ani în apropierea Clujului era 50 euro/mp, acum cererea fiind mult mai mare, ajunge și la 100 euro/mp.

Una dintre cele mai cautate zone pentru construcție de case este satul Popești, din comuna Baciu. Zona este superbă și prețul s-a menținut la 40-50euro/mp.

„Sunt foarte multe cereri. Tot mai multe persoane caută teren în zona Popești. Este aprope de Cluj, doar 5 km din deal din Popești. Se caută foarte mult și pe Valea Seacă. Încă mai sunt terenuri libere, în ultimul an s-au mutat în zonă în jur de 150 de persoane”, declară primarul coumnei Baciu, pentru Servus, Cluj!

Și comuna Chinteni este la mare căutare în această perioadă.

„Cu aproximație 2.000 de persoane s-au mutat în Chinteni în ultimii 3 ani de zile. În ultimele luni s-au dat în jur de 50 de autorizații de construcție. Zonele cu utilități au fost întotdeauna mai scumpe, însă zonele fără utilități au rămas la același preț”, spune Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni.

Dacă în Baciu și Chinteni oamenii caută teren pentru a-și construi o casă, în zona Mărișel este mare bătălie pe terenurile unde se pot construi cabane.

„În ultima vreme foarte multă lume își caută teren în zona Mărișel, probabil le e frică că o să vină ceva… În zona Mărișel au ajuns să fie atâtea cabane câte locuințe sunt. Majoritatea vin de la oraș să își cumpere teren să își construiască cabană, mai ales că este și pârtia de ski, s-a asfaltat și drumul. Vine lumea că este aprope de Cluj”, declară pentru Servus Cluj, Viorel Ghic, primarul comunei Mărișel.

Foto: wikipedia.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza