Banca Transilvania cumpără OTP Bank cu aproape 350 de milioane de euro!

by Bianca Baraboi

S-a ajuns la un acord pentru ca OTP Bank să vândă unitatea sa din România către Banca Transilvania. Pentru 347,5 milioane de euro, Banca Transilvania urmează să preia tot.

„OTP Bank Plc. anunță că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru a vinde participația de 100% deținută direct și indirect la OTP Bank România SA către Banca Transilvania SA. În cadrul tranzacției, OTP Group vinde, de asemenea, participațiile sale de 100% din celelalte filiale românești, OTP Leasing România IFN SA și OTP Asset Management SAI SA, către BT.
Prețul de vânzare este de 347,5 milioane EUR, care este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute, recunoscută în conturile consolidate, în consecință, tranzacția a avut ca rezultat un impact negativ asupra contului de profit și pierdere de 59,5 miliarde HUF (după impozitare) la nivel consolidat, care a fost deja înregistrat în trimestrul IV 2023.
Închiderea financiară a tranzacției este așteptată în 2024, sub rezerva aprobărilor de reglementare necesare”, se arată într-un anunț al OTP Bank.

Și Banca Transilvania a transmis, oficial, că astăzi s-a semnat un acord pentru achiziția 100 % a acțiunilor pe care le deține la OTP Bank România.

„După primirea aprobărilor autorităților, Banca Transilvania va fuziona cu OTP Bank România. OTP Group va asigura o tranziție cât mai ușoară pentru clienți și angajați până când integrarea în Grupul Banca Transilvania va fi finalizată. Până atunci, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți și să ofere servicii la cel mai înalt nivel. În această etapă, din partea clienților OTP Bank România nu este nevoie de nicio acțiune, ei vor beneficia de aceleași condiții de până acum în relația cu OTP România. Banca își menține angajamentele față de Bethlen Gabor Foundation și va continua să colaboreze cu clienții săi în termenii și condițiile existente, incluzând servicii oferite în mai multe limbi/bilingv, unde este necesar”, a comunicat Banca Transilvania.

Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, declară: Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din România. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții. Mulțumim echipei OTP Group pentru ceea ce a construit în țara noastră și pentru discuțiile pragmatice, care au dus la rezultate pozitive. Le spunem bun venit la BT clienților și angajaților OTP Bank România.

Sándor Csányi, Președinte și CEO OTP Bank, afirmă: Banca noastră a parcurs un drum lung, de 20 de ani, în România, timp în care am înregistrat o creștere organică semnificativă, însă pentru noi a devenit tot mai clar că nu ne putem atinge obiectivul strategic de creștere fără achiziții, iar în viitor vedem puține perspective în acest sens. Sunt încrezător în ceea ce privește clienții OTP, că vor continua să beneficieze de servicii de înaltă calitate și de produse financiare moderne. Mulțumesc echipei OTP Bank România, colegilor din management, pentru dedicare și muncă asiduă, care au stat la baza creșterii băncii și a standardelor de calitate oferite.

sursa info: bancatransilvania.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza