Autostrada A10 Sebeș-Turda va fi deschisă cu restricții: Ministrul Transporturilor a verificat pe neașteptate lotul 2

by Oana Spiru

Sorin Grindeanu, noul al Transporturilor a vizitat incognito autostrada A10 Sebeş-Turda cu puțin timp înainte de deschiderea oficială.

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda va fi deschis circulației rutiere, cu restricții de viteză, anunțul fiind făcut de ministrul Transporturilor.

Ministrul spune că a intrat pe acest tronson vineri seară „fără să știe, nimeni”, alături de un coleg din Parlament și l-a testat.

„Dacă nu e nimic care să pună în pericol siguranța celor din trafic, vom da drumul la acest lot, îmi voi asumă acest lucru. Este noaptea minții să ai 25 de kilometri de autostradă gata, să nu îi inaugurezi, să nu cauți o soluție astfel încât pe acel kilometru să existe restricții și să stai cu acest lot până la primăvară când permit lucrările”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de ştirileprotv.ro.

Pe lotul 2 ar urma să fie deschiși cirulației 24.25 kilometri, de la Sântimbru până la Aiud. În total, având în vedere că mai sunt circa 3 km de autostradă muzeu pe capătul de la lotul 3, se vor da în circulație 28.75 kilometri de autostradă și se va putea circula pe tot segmentul de autostradă de la Sebeș la Turda, fiind prima autostradă din România pe care se va circula de la un capăt la altul, scrie ziarulunirea.ro

Pe lotul 1 urmează să fie deschiși circulației ultimii 1.5 kilometri, de la Alba Iulia Nord până la Sântimbru, o mare parte din această porțiune fiind în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza